Home / Wie we zijn / Pieter Jansen

Pieter Jansen

In het voorjaar van 1982 realiseerde ik me als beginnend docent dat ik me als een vis in het water voelde binnen het onderwijs. Inmiddels zijn we een tijdje verder en heb ik een fascinerende reis afgelegd via docent, lerarenopleider, senior adviseur, landelijk projectleider en bestuurder. Door mijn toetreding tot M&O-groep krijgt deze een vervolg in een nieuwe setting maar wel vanuit een onveranderde passie: een bijdrage leveren aan ontwikkelingskansen voor leerlingen en studenten.

Nog altijd inspireert en motiveert me de betrokkenheid en inzet van mensen voor leerlingen en studenten. Vanuit al mijn ervaringen zie ik verschillen maar vooral ook parallellen over wat goed gaat en (nog) beter kan van primair onderwijs tot en met hbo.

Bij de veelal complexe kwesties waar ik bij betrokken word, vraag ik me af hoe ik dat thuis aan de keukentafel met mijn familie en vrienden  zou oplossen; luisteren, uit laten praten, iedereen zijn zegje, vragen stellen, niet te snel conclusies trekken, duidelijk zijn en tot een acceptabele oplossing komen. Elkaar echt willen kennen blijft een wezenlijke basis voor resultaat.

Als partner van M&O-groep werk ik het liefst vanuit die keukentafelaanpak.  Samen met mijn opdrachtgever realiseer ik een integere relatie die naast een zakelijke en resultaatgerichte dimensie een informeel karakter heeft. Door ook ontspanning en plezier te creëren, ontstaan verrassende opbrengsten en oplossingen.

Mijn specifieke affiniteit en deskundigheid ligt in het oplossen van problemen voor bepaalde doelgroepen door creatieve samenwerking tussen onderwijs, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven. Met het juiste oog voor pedagogiek, didactiek en efficiënte bedrijfsvoering ontstaan er bijzondere en duurzame oplossingen. Ik opereer hierbij als verbinder, regisseur en (resultaatgericht) strateeg. Daarnaast benut ik met plezier mijn ervaring om organisaties de weg te wijzen naar een zakelijke bedrijfsvoering zonder de oorspronkelijke bedoeling uit het oog te verliezen.

Samen werken met en voor de klant staat hoog in het vaandel van M&O-groep. Gezien de complexe vraagstukken waarbij wij betrokken worden, is het van belang om terug te kunnen vallen op een collectief van deskundige en vooral ook vrolijke collega’s. Daar hebben we een interessante vorm voor gevonden die inspirerend werkt en ervoor zorgt dat we een breed  spectrum van opdrachten aan kunnen.  Ik ben er  klaar voor!!